Skip to Main Content

Nieuwsbericht_Alert

Vanaf vrijdag 25 november 18:00 uur tot maandagochtend 28 november vindt er groot onderhoud plaats aan de systemen van de NZa. Hierdoor is het tijdelijk niet mogelijk om DIS-gegevens aan te leveren.

Per 1 april 2022 kunt u geen DIS-aanleveringen meer doen voor de ggz en fz.
Met de invoering van het zorgprestatiemodel vervalt voor de ggz en fz de verplichte DIS-aanlevering.
Deze gegevens ontvangen we de komende jaren van Vektis en de DJI. U hoeft hier geen extra handelingen voor te doen.

Ggz zorgaanbieders kunnen zich niet meer aanmelden voor een nieuw DIS-account.

Welkomstekst public

Welkom op de DIS-portal

Dit is een website van de Nederlandse Zorgautoriteit. Op deze plek vindt u alle benodigde informatie om gegevens aan te kunnen leveren aan het  landelijke dbc- informatiesysteem (DIS). Ook kunt u hier een DIS-portalaccount aanvragen. Dit account heeft u nodig om DIS-gegevens aan te kunnen leveren. In uw account kunt u uw aanleveringen en validatieresultaten inzien.

Waarom verzamelen wij DIS-gegevens?

Zorgaanbieders leveren gegevens aan over gedeclareerde zorg. Dit geldt voor de medisch-specialistische zorg, gespecialiseerde ggz, basis-ggz en de forensische zorg.

Door de aangeleverde gegevens krijgen wij inzicht in de zorg die zorgaanbieders leveren. De gegevens die wij in het DIS verzamelen zijn van belang voor het volgen van zorgmarktontwikkelingen en de doorontwikkeling van zorgprestaties. Zo kunnen deze zorgprestaties ook in de toekomst blijven aansluiten op inzichten en ontwikkelingen uit de dagelijkse zorgpraktijk.

Wij zorgen voor een veilig beheer van de gegevens en delen deze gegevens met een aantal publieke instanties.

Nieuwsbericht_Info

Vragen? Stel ze via WhatsApp op 088 - 770 8 770. Stuur direct een WhatsApp bericht